Nieuws vanuit het schepencollege• Heraanplanting dreven kasteelpad• Dimmen openbare verlichting• Inventarisatie funeraire erfgoed• Speelkoffer in de Buurt’• Herstellingswerken kerk GrootloNieuws vanuit de gemeente• Lezing 'Leven met reuma'•...

Nieuws vanuit het schepencollege
Heraanplanting dreven kasteelpad
Op 20 november 2012 besliste het college om de historische dreven langs het kasteelpad in Schriek opnieuw aan te planten. Na een plaatsbezoek stelt Regionaal Landschap Rivierenland voor om 12 winterlindes te planten aan de Schriekstraat en 12 zomereiken en 1 winterlinde in de Dreef. Het college gaat hiermee akkoord. 
De kosten voor het plantgoed worden geraamd op 1.500 euro, waarvan 450 euro gefinancierd wordt door het gemeentebestuur en 1.050 euro door Regionaal Landschap Rivierenland. De gemeentelijke groendienst zal de beplantingen aanbrengen. 

Dimmen openbare verlichting
Het college beslist om de openbare verlichting bij nieuwe uitbreidingen of aanpassingen van volledige straten of verkavelingen standaard aan te sluiten op het dimmingsregime. Dit wil zeggen dat de openbare verlichting op die plaatsen vanaf 22 uur gedimd wordt. Hierdoor kan een energiebesparing van 15% tot 25% gerealiseerd worden. 
Er zijn wel enkele afwijkingen op het dimmingsregime mogelijk. Zo kan er omwille van veiligheidsredenen of technische redenen voor gekozen worden om bepaalde punten niet te dimmen. Ook kan men waar wenselijk bepaalde verlichtingspunten alternerend doven vanaf 22 uur. Deze afwijkingen zullen steeds in samenspraak met Eandis gebeuren.

Inventarisatie funeraire erfgoed
Het gemeentebestuur ging in 2011 van start met het in kaart brengen van het funeraire erfgoed in Heist-op-den-Berg. Ondertussen is de tweede fase afgerond, met als resultaat een uitgebreid rapport van de kerkhoven van Booischot, Hallaar en Schriek-Grootlo. Dit rapport kan je inkijken bij de dienst Cultuurbeleid.
Het college beslist om in het voorjaar 2013 van start te gaan met de derde fase van de inventarisatie.

‘Speelkoffer in de Buurt’
De Heistse jeugddienst gaat ook deze zomer samenwerken met Arktos rond het project ‘Speelkoffer in de Buurt’. Dit project spitst zich toe op kinderen in sociale woonwijken, waarbij er wordt gespeeld in hun eigen leefomgeving. De kostprijs bedraagt 19.835 euro.

Herstellingswerken kerk Grootlo
De binnenschilderwerken aan de Heilige Naam van Jezuskerk in Grootlo starten op 4 maart 2013. De aannemer moet de opdracht binnen een termijn van 90 dagen uitvoeren.


Nieuws vanuit de gemeente
Lezing 'Leven met reuma'
Om je meer info te geven over de verschillende soorten reuma en over het stellen van een diagnose, organiseert de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap een lezing op woensdag 20 februari om 19.30 uur in Café Velodroom in CC Zwaneberg. Meer weten?

Huurder voor Joki gezocht
Joki, het Itegemse jeugdhuis, sluit zijn deuren. Hierdoor komt de locatie in de Hallaarstraat vrij en is de gemeente op zoek naar een nieuwe hoofdhuurder. Meer weten?

Sponsortocht Heilig Hartscholen
Op woensdag 20 februari trekken de leerlingen en leerkrachten van de Heilig Hartscholen in Heist-op-den-Berg de sportschoenen aan om geld in te zamelen voor het project 'Annick for Kenya'. Meer weten?